خانه » سیلیس چیست؟

سیلیس چیست؟

آشنایی با سیلیس

سنگ سیلیس چیست؟ دی اکسید سیلیسیم یا همان سیلیس در واقع یک اکسید سیلیسوم می‌ باشد که جزو فراوان‌ ترین ترکیبات اکسیدی در پوسته زمین است.‌ این ماده به صورت آزاد یا ترکیبی با دیگر اکسیدها در طبیعت وجود دارد و می‌ توان آن را دومین عنصر رایج در پوسته زمین با فراوانی ۲۵ درصد دانست. سیلبس غیر فلزی و سخت می‌ باشد و به صورت خاکستری تیره یا بی‌ رنگ موجود است. این ماده در حال حاضر برای تکنولوژی‌ های گوناگونی استفاده می‌ شودرو می‌ت وان گفت با کاربردهای وسیعی همراه است. در این مقاله سیریس را معرفی می‌ کنیم.

سیلیس در بدن انسان

آشنایی با سیلیس

سیلیس به عنوان نوعی ترکیب از عناصر سیلیکون اکسیژن می‌ باشد که به دلیل داشتن خواص متافیزیکی و درمانی در صنایع مختلفی استفاده می‌ شود، مثلاً سنگ سیلیس در جواهرسازی نیز کاربرد دارد و یکی از بهترین اجزای فیلتراسیون‌ های شنی می‌ باشد، به همین دلیل است که گاهی با نام سیلیکا فیلتراسیون شنی نیز شناخته شده، از معدن سیلیکا با درصد بالای استخراج می‌ شود و از کانی‌ هایی می‌ باشد که برای صنایع مختلف به کار می‌ رود. این ترکیب در پوسته زمین وجود دارد و شما می‌ توانید آن را به صورت ترکیب با دیگر اکسیدها و یا به صورت آزاد ببینید. از طرفی از مهم‌ ترین مواد برای ساخت سرامیک نیز می‌ باشد.

این ماده ترکیبی از اکسیژن و سیسیوم می‌ باشد که علاوه بر صنعت آب در تولید مواد آرایشی، مواد دارویی و شیشه سازی نیز به کار می‌ رود. سیلیس در حالت متبلور خودش به صورت جسم شیشه‌ ای بسیار سخت است که در چنین حالتی به آن کوارتز گفته می‌ شود.

سیلیس در بدن انسان

عنصر سیلیس جزو مواد معدنی مهم در بدن انسان‌ ها می‌ باشد که تقویت استخوان‌ ها را موجب شده و برای درمان آرتروزیت به کار می‌ رود. این ماده به صورت طبیعی خود در مو، پوست و ناخن‌ ها وجود دارد و هر چه که سن افراد افزایش پیدا کند، مقدار آن کاهش می‌ یابد، به همین دلیل است که در کهولت سن با چروک شدن پوست و شکنندگی ناخن‌ ها مواجه خواهیم بود.

این عنصر را می‌ توان در داخل مواد غذایی دید که در غلات و سیب زمینی درصد بالایی از آن وجود دارد و موجب افزایش یافتن سیستم ایمنی و هم چنین بهبود یافتن سیستم گردش خون خواهد شد.

خواص درمانی سیلیس

از سنگ سیلیس در حوزه پزشکی نیز استفاده‌ های مکرر می‌ شود، به همین دلیل است که می‌ توان آن را به صورت یک سنگ با خواص باورنکردنی توصیف کرد که نمونه‌ هایی از این خواص عبارتند از:

تقویت و بهبود یافتن سیستم بینایی

تقویت کردن تارهای صوتی

التیام بخشی درمان سرفه، درمان شکم درد، ضد التهاب و قرمزی

از بین بردن برخی از احساسات سوزش در روی پوست

همچنین بخوانید | سنگ شکن هیدروکن

خواص متافیزیکی در سنگ سیلیس

سنگ‌ ها به طور کلی به صورت یک مغناطیس خوب عمل می‌ کنند، یعنی خواص متافیزیکی ویژه خودشان را دارند. خاصیت متافیزیکی به این شکل می‌ باشد که وقتی افراد با این سنگ‌ ها در تماس باشند، با توجه به طبع و مزاج خودشان انرژی سنگ‌ ها را می‌ گیردگند. از جمله خواص متافیزیکی رایج در سنگ سیلیس موارد زیر هستند:

افزایش یافتن اعتماد به نفس

درک کردن عمیق احساسات اطرافیان

کمک به رویا پردازی

افزایش یافتن شور و نشاط

خودآگاهی

خوش مشربی

تدایی کردن خاطرات گذشته

ایجاد شادی

اثبات خود

خواص درمانی سیلیس

کاربردهای رایج سیلیس

بهترین نوع سیلیسی که می‌ توانید آن را در بازار پیدا کنید، سیلیس ممتاز می‌باشد که در صنایع مختلف زیر دارای کاربردهای متفاوت و گسترده می‌باشد:

صنایع شیمیایی

صنعت شیشه سازی

تولید کردن ماسه آکواریوم

صنعت لعاب سازی

تولید سنگ مصنوعی

تولید پشم شیشه

  • سیلیس درجه یک

سیلیس درجه یک که معمولاً بعد از سیلیس ممتاز قرار می‌گیرد نیز در صنایع مختلف ذکر شده در زیر کاربرد گسترده دارد:

ماسه سند بلاست

تولید ماسه برای ریخته‌گری

تولید فیلترراسیون شنی

انواع فیلتراسیون‌های آب و فاضلاب

  • سیلیس درجه دو

این نوع سیلیس بعد از سیلیس درجه یک قرار می‌گیرد و در صنایع مختلفی می توان از آن استفاده کرد:

تولید آجر، ماسه، آجر سبک، ماسه آهکی

در کارخانجات تولید سیمان و بتن سبک

استفاده در صنعت عمران و شهرسازی

البته باید توجه داشت آن دسته از افرادی که در صنعت شهرسازی فعالیت می‌کنند، باید با دقت بالایی از این ماده استفاده کنند که از آسیب‌های احتمالی آن در امان باشند.

  • سیلیس آمورف

نوع دیگر سیلیس که در دماهای بالا شکسته می‌شود سیایس آمورف است که کمی متفاوت با انواع دیگر سیلیس‌ها می‌باشد و در صنایع زیر به کار می‌رود:

افزودنی‌های بتن

سیلیکا ژل

ساخت سیلیکون

سیلیکات‌ها

ساخت فیبرهای نوری

همچنین بخوانید | چکش کوبیت 120

انواع سنگ سیلیس موجود در طبیعت

سیلیس را به شکل آزاد در طبیعت می‌بینیم که دارای سه نوع مختلف زیر می‌باشد:

  1. کوارتز

کوارتز نوع مناسب در برابر درجه حرارت و فشار می‌باشد. بیشتر عنصر سیلیسی که به صورت آزاد آن را در طبیعت می‌بینیم، از نوع کوارتز است که دارای سختی بالا می‌باشد و یکی از پلی مورف‌های سیلیکا نیز محسوب می‌شود.

  1. ماسه سیلیس

اگر سنگ‌های کوارتز به شکل طبیعی خودشان خرد شوند، در این حالت دانه‌های به وجود آمده با اکسید آهن، ذرات آهک و رس به یکدیگر به صورت کامل چسبیده و در نهایت ماسه سنگ و ماسه را به وجود می‌آورند.

  1. فلینت

فلینت به صورت یک عنصر ترکیبی از کربنات کلسیم، آب و بلورهای ریز کوارتز می‌باشد. این ماده دارای رنگ تیره بوده و طیف رنگی آن به صورت خاکستری سیاه و قهوه‌ای روشن می‌باشد. نوع سیلیس سیاه و قهوه‌ای در بازار وجود دارد. اگر این نوع سیلیس را بسوزانید سفید رنگ خواهد بود، همچنین فلینت را می‌توان از حل شدن اسکلت سیلیکا از جانوران اسفنجی که در کف دریاها و به صورت ته نشینی زندگی می‌کنند به دست آورد. این عنصر پس از آنکه از معادن استخراج و فرآوری می‌شود، به اشکال مختلف در صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرد.

حلال سیلیس

خواص متافیزیکی در سنگ سیلیس

در شیوه تولید کردن نانو ذرات سیلیکا و همچنین ماهیت شیمیایی آنها معمولا امکان انحلال این ذرات در داخل حلال‌های آبی و حتی دیگر حلال‌های غیر آبی وجود ندارد. با توجه به چنین ویژگی مهمی در سیلیس تعلیق پایه‌دار ذرات آن این ماده در مشاغل صنعتی بیشتر مورد توجه قرار گرفته است که سیلیکا کلوئیدی نمونه‌ای از آن می‌باشد. حلال‌های قطبی، الکل و استون توانایی ترکیب شدن با این نوع سیلیس را دارند. البته در این خصوص همواره محدودیت‌هایی جهت مصرف کردن حلال‌ها و همچنین برای ژل شدن آن وجود دارد.

تعیین کردن درصد خلوص در سنگ سیلیس

سیلیس ترکیب شیمیایی می‌باشد که به صورت ترکیبی یا خالص در انواع کانی‌های سیلیکاته توانسته است ۶۰ درصد از مواد سازنده پوسته زمین را به خودش اختصاص دهد. درجه خلوص سیلیس یعنی وجود برخی از ناخالصی‌ها در داخل این سنگ‌ها مانند پلاستیک، شیشه و گرد و غبار. این درصد خلوص می‌تواند در انواع مختلف سنگ‌های سیلیسی متفاوت باشد و آن دسته از سنگ‌هایی که درصد خلوص بالای ۹۵ درصد دارند، به آسانی می‌توان با یک بار شستشو دادن خالص کرد.

کاربرد سیلیس در کشاورزی

خاک‌های مرغوب و مناسب کشت و کار معمولا دارای مقادیر زیادی سیلیس بوده‌اند که با گذشت سال‌ها و کشت و کارهای مکرر این مقدار در داخل خاک‌ها کاهش یافته است، از این رو همواره باید کودهایی به خاک اضافه شود که حاوی سیلیس هستند. این ماده مفید در حوزه کشاورزی کاربردهای زیر را دارد:

افزایش دادن مقاومت خاک در برابر تنش‌های محیطی

افزایش دادن مقاومت خاک در برابر بیماری‌ها

افزایش دادن مقاومت خاک در برابر انواع آفات گیاهی

افزایش ماندگاری سبزیجات

پیشگیری کردن از سمی شدن گیاهان

پیشگیری از آلودگی های محیط زیستی

کاهش دادن نمک و شوری خاک

سیلیس خوراکی

سیلیس علاوه بر کاربردهایی که در صنایع مختلف دارد، در صنعت داروسازی و صنایع غذایی نیز استفاده می‌شود. این ماده به طور طبیعی خودش در بدن انسان‌ها وجود دارد، اما پس از سن ۲۱ سالگی مقدار آن رو به کاهشی می‌رود، به همین دلیل احتمال ایجاد برخی از ناهنجاری‌ها در بدن انسان‌ها وجود دارد.

پس باید آن را به همراه مکمل‌های غذایی و برخی مواد غذایی استفاده کنید. این ماده را نمی‌توانید به تنهایی استفاده کنید چون به همان شکلی که از زمین استخراج می‌شود، بسیار سنگین است و بدن ما توانایی جذب کردن آن را ندارد، بنابراین باید به شکل خوراکی و با ترکیبات دارویی یا غذایی استفاده شود. این نوع از سیلیس موجب بهبود یافتن دستگاه گوارش، سیستم ایمنی، بهبود ناهنجاری‌های استخوانی و غیره خواهد شد.

که نوع مصرف و مقدار مصرف آن به صورت مکمل‌های دارویی معمولاً به توصیه و تجویز پزشک معالج انجام می‌شود و نباید به هیچ وجه این نوع ماده را به صورت خودسرانه و بدون مشورت با پزشک استفاده کنید.

Rate this post